Nieuws

Rookmelders in je werkbus om woningeigenaar bij wetgeving te ondersteunen

Rookmelders zijn per 1 juli 2022 verplicht in de bestaande bouw. Dit betekent dat woningeigenaren moeten zorgen dat er een rookmelder hangt op bouwlagen met een verblijfsruimte of een besloten ruimte (gang) waar een vluchtroute doorheen voert. In de praktijk betekent dit een rookmelder op elke verdieping van de woning.

De regelgeving is er niet voor niets. Bijna dagelijks ontstaan woningbranden. Francisco: “Televisies en wasdrogers vormen de grootste risico’s, zeker omdat televisies niet meer uitgaan en door stofophoping in brand kunnen vliegen. Het is logisch dat de overheid op 2 maart 2021 het Besluit bouwwerken leefomgeving
(Bbl) heeft gewijzigd met een aantal verbeteringen ten aanzien van de brandveiligheid. In nieuwbouwwoningen was al langer een 230-Volt rookmelder verplicht. De rookmelder in bestaande woningen mag een 230-Volt type zijn of eentje op batterijen. In het eerste geval moet die door een erkend installateur worden gemonteerd; de versie met de batterij mag iedereen plaatsen,
ook de bouwvakman die in de woning bezig is.”


Axa All-Black

Al je deur- en raambeslag in zwart. Met All-Black brengt Axa Home Security een serie beveilingingsproducten die aansluit met de trend van nu.

Als contrasteffect in een licht interieur of visueel volledig geïntegreerd:
met All-Black brengt AXA Home Security een serie hoogwaardige
beveiligingsproducten die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke stijl.
Zo mooi, dat het opvalt. Of niet, natuurlijk. Dat bepaal je helemaal zelf.
Zelfstellende kerntrekbeveiliging, boorbelemmering en een gepatenteerde
vocht- en vuilwerende beschermende seal: het strak belijnde en technisch
hoogstaande AXA All-Black veiligheidsbeslag is niet alleen een echt style
statement, je houdt er ook ongewenste bezoekers mee buiten de deur.

Vier Bostik Premium Aware lijmen en kitten in bezit van EPD

In 2019 introduceerde Bostik als eerste in de branche een assortiment lijmen en kitten waarvan ieder product minimaal één onafhankelijke duurzaamheidscertificering heeft, in combinatie met de hoogst beschikbare kwaliteit: Bostik Premium Aware. Vier producten zijn nu ook in bezit van een EPD, de internationaal erkende milieuproductverklaring. EPD’s geven architecten, ontwerpers en andere professionals meer begrip van de milieu-impact van een product. Daarmee voldoen deze producten nog beter aan de internationale duurzaamheidsnormen voor projecten.

De hybride kit en lijm zonder vlekvorming Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM, de sterke constructie- en montagelijm zonder randzonevervuiling Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM, de breed inzetbare hybride kit Bostik H995 PREMIUM ALLROUND en de allround siliconenkit met lage modulus Bostik S960 SILICONE NON STAINING behaalden recent de EPD-productverklaring.

De chemische samenstelling van de producten valt onder de EPD-modellen van de FEICA (Vereniging van de Europese lijm- en kitindustrie) en is geverifieerd door IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V.).

12