Nieuws

GBI Borne

Probin Borne wordt GBI Borne. In 2025 maken wij de stap naar GBI

Net als Probin is GBI een samenwerkingsverband van groothandels voor de bouw en industrie.

Wat betekent dit voor jou? Eigenlijk verandert er weinig in onze dagelijkse samenwerking.

De vertrouwde gezichten en contactpersonen blijven zoals je gewend bent.
Wel zullen er enkele veranderingen komen in de manier waarop we ons presenteren. Zo passen we ons logo aan naar ‘GBI’ en zal dit doorgevoerd worden op ons pand, bedrijfswagens, facturen, nieuwsbrieven, website en social media.

Ook worden onze e-mailadressen aangepast naar het @gbiborne.nl-domein, maar blijven wij voorlopig ook nog bereikbaar op onze oude mailadressen.

Onze service blijft onveranderd.
We blijven ons richten op kwaliteit en samenwerking met A-merken.

Wat wél verandert? Samen met GBI hebben we straks maar liefst 25 vestigingen door heel Nederland.

Zo staan we nóg dichter bij je, waar je ook bent. 
Met onze nieuwe uitstraling – een nieuwe naam, logo en huisstijl – bouwen we verder aan kwaliteit en professionaliteit! 

 

Klant aan het woord: Bouwbedrijf Wilmink-Oosterveld

Samenwerking met Probin Borne.

Vernieuwen, verduurzamen en automatiseren, dat zijn sinds 2019 de pijlers onder Bouwbedrijf Wilmink-Oosterveld in Borne. Die brachten de aannemer groei - in de vorm van een solide portefeuille met fraaie bouwprojecten, langdurige samenwerkingen en vastgoedonderhoud als extra bedrijfspoot.
Directeur Hans Ebbekink: “Wij zijn goed in het eenvoudig houden van de processen in de bouw.”


Over die groei wil Hans Ebbekink het meteen even hebben: “Voor ons is groei geen doel op zich. Wij willen in de eerste plaats heel goed zijn in wat we doen. Wij zijn een no-nonsense bouwbedrijf met een platte organisatie en intern korte lijntjes. Dat past helemaal bij onze manier van werken. In de bouw worden de dingen vaak ingewikkeld gemaakt. Dat hoeft helemaal niet. Wij houden het hele bouwtraject
voor onze klanten kort en overzichtelijk, van eerste initiatief tot en met beheer. Onze vernieuwde automatiseringsystemen helpen hier uiteraard bij.”

Tip van de professional: Voorboordiameter bepalen bij tappen

Hoe bepaal ik de voorboordiameter bij tappen?

VEILIG GEBRUIK VAN PU-PRODUCTEN

Vanaf 24 augustus zijn nieuwe opleidingseisen verplicht voor professionele en industriële toepassers van diisocyanaten. Probin-partner CPG Nederland biedt jou de kans om gratis deze opleiding te volgen en vóór 24 augustus jouw certificaat te bemachtigen.

Vanaf 24 augustus zijn nieuwe opleidingseisen verplicht voor professionele en industriële toepassers van diisocyanaten. Diisocyanaten worden gebruikt als bouwstenen voor de productie van polyurethaanen en zijn te vinden in lijmen, kitten, coatings, elastomeren en schuimen en veel andere bouwproducten.

Op 4 augustus 2020 is in het Publicatieblad van de Europese Unie een nieuwe beperking op diisocyanaten gepubliceerd. Deze verordening is gericht op overgevoeligheid van de luchtwegen en de huid die door diisocyanaten kan worden veroorzaakt. De nieuwe restrictie vereist opleiding voordat relevante producten die diisocyanaten bevatten verwerkt mogen worden.
Om ervoor te zorgen dat werknemers veilig met diisocyanaten kunnen blijven werken, zullen vanaf 24 augustus 2023 en vervolgens om de vijf jaar, nieuwe opleidingseisen verplicht worden voor professionele en industriële toepassers van producten met een totale concentratie monomeer-diisocyanaat van meer dan 0,1%.

Valbeveiliging, wat heb ik precies nodig?

Om veilig en op de juiste manier valbeveiliging te gebruiken is het eenvoudig om het op te splitsen in 3 onderdelen:

1. Harnas
2. Valbeveiliging
3. Ankerpunt

1. Harnas

Het harnas dient voorzien te zijn van minimaal 1 connectiepunt op de rug
tussen de schouderbladen en eventueel een connectiepunt op de borst
waar de valbeveiliging aan kan worden vast gemaakt. Afhankelijk van de
werkzaamheden kan gekozen worden voor bevestiging op de rug of de borst.



Nullifire Adviestool app

Binnen een paar klikken de juiste brandwerende en rookdichte oplossing. De juiste brandwerende en rookdichte oplossingen beschermen mensen en hun eigendommen tegen de gevolgen van brand. Het vinden van de juiste bouwkundige brandwerende oplossing is van cruciaal belang, maar was nog nooit zo eenvoudig.

Voor iedereen die met bouwkundige brandveiligheid te maken heeft biedt Nullifire al meer dan 45 jaar het complete gecertificeerde pakket aan brandwerende afdichtingsproducten voor voegen en doorvoeren en brandwerende staalcoatings in bouwkundige constructies. Nullifire is een merk van Construction Products Group (CPG) Europe. De productmerken van CPG bedienen een breed scala aan bouwtoepassingen. Daarnaast worden ze gecombineerd met specialistische services, ondersteuning en systemen. CPG Europe herkent het belang aan de zijde te staan van iedereen die met brandveiligheid te maken heeft. Met dit idee is de Nullifire Adviestool ontstaan: vind de juiste gecertificeerde brandwerende en rookdichte oplossing met een paar klikken.

Nieuwe norm veiligheidsschoenen

Waar je wellicht niet direct aan denkt bij het aanschaffen van nieuwe werkschoenen, is dat alle veiligheidsschoenen en -laarzen moeten voldoen aan diverse (Europese) veiligheidsnormen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische isolatie, waterdichtheid en slipweerstand. Vanaf 2023 gelden er nieuwe eisen: EN ISO 20345:2022. Wat verandert er precies? Hieronder de belangrijkste wijzigingen op een rij:

Twee nieuwe beschermingsniveaus

De nieuwe veiligheidsnormering heeft twee extra beschermingsniveaus. Eerst bestond de normering uit: SB, S1, S2, S3, S4 en S5. S6 en S7 worden eraan toegevoegd. Deze vertellen beide iets over de waterdichtheid van de schoen (‘’WR’’ betekent Water Resistant).
S6 heeft dezelfde beschermingseisen als S2, maar met aanvullende eisen voor waterdichtheid. Hetzelfde geldt voor S7: deze komt overeen met S3, met aanvullende eisen voor waterdichtheid.

Perforatiebescherming
De P-classificatiecode gaf in de eerdere normering aan dat een veiligheidsschoen een perforatiebescherming heeft, ongeacht welk materiaal hiervoor gebruikt werd.
Bij de nieuwe normering wordt er een onderscheid gemaakt:
P (Perforation resistance): Stalen perforatiebescherming, diameter testpin 4,5 mm.
PL (Perforation resistance, large): Niet-metalen perforatiebescherming, diameter testpin 4,5 mm.
PS (Perforation resistance, small): Niet-metalen perforatiebescherming, diameter testpin 3 mm.

Een anti-perforatiezool is een standaard onderdeel van beschermingsklasse S3, S5 en S7.
Hoe weet je van welk materiaal de anti-perforatiezool gemaakt is? Een voorbeeld: als er alleen “S3” staat, dan is er een metalen perforatiebescherming gebruikt. Als een S3-schoen een niet-metalen perforatiebescherming bevat die resistent is tegen een testpin van 4,5 mm, dan is het een S3PL-gecertificeerde schoen.

Nieuw bij Probin; SuperCleaners, Dé Professionele Oplossing!

SuperCleaners: specialist in professionele reinigings- en onderhoudsproducten. Voor zowel de échte vakman als de doe-het-zelver. De producten worden met uiterste zorg ontwikkeld in ons laboratorium. Hierbij staat een onderscheidende hoge kwaliteit centraal. Zo zitten er in onze producten wel 2 tot 3 keer zo veel werkende stoffen als in vergelijkbare producten. Het resultaat: Dé Professionele Oplossing, nu te vinden in elke Probin vestiging.

 

 

Heb je oude werkschoenen? Lever ze in!

Bij Probin vinden we het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Om afval niet gewoon te verbranden of in de oceaan te dumpen, maar te hergebruiken!

Daarom bieden wij jou nu de mogelijkheid om je oude werk- en veiligheidsschoenen in te leveren zodat wij deze kunnen laten recyclen.
Zo zetten we samen een positieve voetafdruk. En in ruil voor je hulp ontvang je 10% korting* op een nieuw paar werk- of veiligheidsschoenen.

Wijzigingen regelgeving rolsteigers en kamersteigers

Eind vorig jaar werd de nieuwe rolsteigernorm NEN-EN 1004-1 van kracht. Inmiddels is ook het hier op aangepaste A-blad Rolsteigers verschenen. De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) heeft een flyer uitgebracht waarin de belangrijkste wijzigingen in de regelgeving rondom rolsteigers en kamersteigers zijn samengevat.

De NEN-EN 1004-1 is de Europese norm voor rolsteigers. Deze is vernieuwd en is ook van toepassing voor rolsteigers die in Nederland op de markt worden gebracht. Inmiddels is eveneens het vernieuwde A-Blad Rolsteigers verschenen. Hierin hebben werkgevers- en werknemersorganisaties de laatste stand der techniek geformuleerd om het werken met rolsteigers veiliger te maken. De Nederlandse Arbeidsinspectie kan bij handhavingsinspecties de aanwijzingen van het A-blad gebruiken.

12